Recenzja cateringu Podketo.pl
Dieta ketogeniczna – czy wiesz, na czym polega? W dużym skrócie: znaczne ograniczenie węglowodanów, zwiększenie podaży tłuszczów, umiarkowane spożycie białka, a wszystko po to, by wprowadzić organizm w stan ketozy. Jeśli interesujesz się zdrowym odżywianiem lub odchudzaniem, to na pewno o niej słyszałaś/eś! Od kilku lat ketogeniczny styl życia cieszy się dużym zainteresowaniem, nie tylko wśród osób, którym zaleca takie odżywianie w celach zdrowotnych (np. w leczeniu epilepsji czy kontrolowaniu poziomu cukru we krwi). Dieta „keto” to także niezwykle skuteczne narzędzie na pozbycie się kilogramów przy jednoczesnym poprawieniu koncentracji i zwiększeniu pokładów energii! Nic dziwnego, że stało się o niej głośno i coraz więcej osób decyduje się przemodelować swój dotychczasowy sposób odżywiania, stawiając na tłuszcze.
Jeśli zastanawiasz się, jak w bezpieczny dla organizmu sposób rozpocząć dietę ketogeniczną, zapomnij o codziennym zajadaniu boczku i smażeniu wszystkiego na oleju. Musisz wiedzieć, skąd czerpać „zdrowe tłuszcze”, bo to właśnie one zapewnią Ci sukces. Na warzywa i owoce też trzeba uważać – wiele z nich jest bogatym źródłem węglowodanów, które powinieneś mocno ograniczać. Twoje posiłki muszą być odpowiednio zbilansowane, różnorodne i dobrze przemyślane. Jeśli nie masz czasu i wiedzy, aby samodzielnie planować i przygotowywać posiłki, postaw na catering PODKETO . My go wypróbowaliśmy!
Catering PODKETO został stworzony przez Rafała Kocura (znanego w sieci „Ketokocura”), który w zabawny i merytoryczny sposób edukuje od wielu lat w temacie diety ketogenicznej. Co najważniejsze – nie jest tylko teoretykiem. Taki styl życia prowadzi od 2015 roku, ma więc dużą wiedzę i jeszcze więcej praktyki! Nie tylko zresztą on, ale również jego żona Wiktoria (Insta: @babanaketo), która schudła ponad 17 kilogramów. Uważamy, że na takim doświadczeniu można polegać.
Catering PODKETO oferuje tylko posiłki zgodne z założeniami diety ketogenicznej – wąska specjalizacja to w tym przypadku bardzo duża zaleta. Trzy opcje do wyboru: dieta KETO Adaptacja (na pierwsze tygodnie), KETO Lunch Box, standardowa Dieta KETOGENICZNA. Oczywiście w każdej opcji można wybrać odpowiednią dla siebie kaloryczność. Nie ma tu rozróżnienia posiłków na śniadanie, obiad, kolację. Jeśli więc masz ochotę zacząć dzień od steka wołowego z kiełkami i warzywami – nic nie stoi na przeszkodzie. Babeczki z sosem malinowym i mascarpone zostawisz sobie na deser.
W PODKETO nie używają oleju rzepakowego i słonecznikowego (zdecydowanie lepsza jest oliwa z oliwek czy masło klarowane), dbają o maksymalną różnorodność składników odżywczych (awocado, orzechy, łosoś to przykłady „zdrowych tłuszczy”) odpowiednio bilansują każdy posiłek. Wszystko jest skrupulatnie ważone, a etykiety zawierają istotne informacje dotyczącą rozkładu makro – będziesz mieć pewność, jaką faktycznie ilość tłuszczy, białek i węglowodanów spożywasz.
Jeśli nie chcesz skonsultować się z dietetykiem, który ułoży Ci spersonalizowany jadłospis lub codziennie zastanawiać się, co i ile zjeść, postaw na catering PODKETO. Bez tracenia czasu na planowanie i gotowanie, będziesz jeść smacznie i szybciej wprowadzisz organizm w stan ketozy! Masz też duże szanse, że spożywając odpowiednio zbilansowane posiłki, unikniesz początkowych i mało przyjemnych objawów odstawienia węglowodanów, np. bólu głowy czy zmęczenia (albo chociaż je złagodzisz).
Celem PODKETO jest oferowanie najlepszego cateringu ketogenicznego w Polsce. Według nas już go osiągnęli.