Przepis na jednoporcjowe a’la tiramisu od Julki Migdalskiej
Wyjątkowo prosty i pyszny deser a’la tiramisu, który w kilka minut przygotujesz w swojej kuchni! Przepis przygotowała dla nas Julka Migdalska. Jest z zawodu dietetyczką, pomaga kobietom zmieniać nawyki żywieniowe, a także uczy jak jeść zdrowo, bez zbędnych restrykcji i wyrzutów sumienia. Wolny czas spędza w kuchni – gotując i fotografując jedzenie. Prowadzi swój profil na Instagramie, na którym dzieli się swoimi przepisami i wiedzą z zakresu dietetyki oraz codziennością.
Przetestuj w swojej kuchni przepis na jednoporcjowy, włoski deser. Dzięki zawartości serka wiejskiego, ten deser jest doskonałym źródłem białka i ważnego w posiłku potreningowym aminokwasu (leucyny). Sprawdzi się na śniadanie, podwieczorek, czy posiłek po treningu siłowym. Pyszny, prosty i pobudzający ze względu na zawartość naparu z kawy. Wypróbuj już teraz przepis od dietetyczki na tiramisu jednoporcjowe w wersji fit!
Przepis na jednoporcjowe a’la tiramisu
Składniki:
- 4 podłużne biszkopty
- mocna kawa
- 200 g serka wiejskiego
- 15-20 g ksylitolu
- ekstrakty waniliowy i migdałowy
- kakao do posypania
Przygotowanie:
- Przygotuj kawę, ostudź ją i dodaj kilka kropel ekstraktu migdałowego.
- Serek zmiksuj ze słodziwem i ekstraktem waniliowym.
- Biszkopty zamocz delikatnie w kawie i podziel na mniejsze części.
- Nakładaj do szklanki na przemian namoczone biszkopciki i krem. Udekoruj kakao.
Smacznego!