Wybieraj, porównuj i zamawiaj online w najlepszych cateringach dietetycznych w Polsce

Pomysły na posiłki potreningowe – przepisy

Posiłki potreningowe powinny być dodatkowym wsparciem do naszych celów sportowych. Ich skład warunkuje nie tylko nasze samopoczucie po zakończeniu aktywności fizycznej, ale również szybkość regeneracji po wysiłku oraz efektywność w

Dieta łatwostrawna – dla kogo? Jak jej przestrzegać?

Przy niektórych stanach chorobowych, po operacjach i w trakcie leczenia zaburzeń funkcjonowania przewodu pokarmowego, zwykle zalecana jest nam dieta łatwostrawna (tzw. dieta lekkostrawna). Na to hasło szybko pojawia nam się

Jak ograniczyć słodycze i jak się do tego zmotywować? – cz. II

W poprzednim artykule omawialiśmy powody, dla których warto podjąć ten wysiłek i spróbować ograniczyć słodycze w swojej diecie oraz podpowiadaliśmy jak zmodyfikować niektóre sytuacje sprzyjające podjadaniu. W tym wpisie skupimy

Dieta a depresja – czy istnieje między nimi związek?

Zaburzenia depresyjne to problem, który poszerza się w niepokojąco szybkim tempie. Szacuje się, że na tę chorobę cierpi ponad 350 milionów ludzi na świecie. Częściej diagnozuje się ją u kobiet,

Jak ograniczyć słodycze i jak się do tego zmotywować? – cz. I

Kiedy myślimy o zmianie naszego stylu życia na zdrowszy, to nierzadko przychodzi nam na myśl postanowienie związane ze słodkościami. Zaczynamy się zastanawiać jak ograniczyć słodycze w swojej diecie i jak

Dieta w chorobie Hashimoto – czego unikać, a co warto wprowadzić?

Zalecenia żywieniowe dla osób zmagających się z chorobą Hashimoto to obszar dietetyki, który obfituje w wiele niespójnych informacji. Z uwagi na zwiększające się zainteresowanie tym tematem, powstaje coraz więcej artykułów

Kiszonki – zimowe superfoods? Właściwości zdrowotne kiszonych warzyw.

Kiszenie to tradycyjna metoda utrwalania i przechowywania żywności. Znana jest na świecie od tysięcy lat. Z roku na rok staje się jednak coraz modniejsza i coraz więcej osób chce poszerzać

Jak segregować opakowania po diecie pudełkowej? Plastik i pudełka biodegradowalne – na czym polega różnica i czy zasługują na miano “eko” w polskich warunkach?

Usługi cateringowe to jedna z najszybciej rozwijających się obecnie usług. Każdego dnia w całym kraju wydawanych jest ok. 250 tys. posiłków! Diety i posiłki są różnorakie, to co je łączy

Czy naturalne afrodyzjaki działają? Romantyczna kolacja zwiększająca libido

Piątkowy, walentynkowy wieczór zbliża się wielkimi krokami, dlatego z pewnością wśród zakochanych pojawiają się na nowo coroczne dylematy. Czy udać się na romantyczną kolację w restauracji, czy przygotować wyjątkowy posiłek

Logistyka – jak mądrze zacząć docierać do odbiorców w całej Polsce

Gośćmi panelu dyskusyjnego byli Pani Sylwia Ciechomska oraz Pan Sylwester Rypina. Pani Sylwia jest właścicielką firmy Catering Transport, która oferujące transport chłodniczy przystosowany do potrzeb cateringów dietetycznych. W przeszłości założycielka